neděle 27. prosince 2015

Knížky #Zima

Ahojte!

V zimě je nejvíc času na čtení. Nevím, jak vy, ale stačí se v téhle..no, "teplé" zimě zachumlat do peřiny a číst si. Pokud jsi typ knihomola, který čte pořád a už nemá číst a máš spoustu zkušeností, napiš do komentářů jaké knihy doporučuješ ty, určitě budu ráda. :)

Mám ráda knihy, které se vtahují k danému období, takže když je zima, asi moc nebudu číst o holce, která doma tráví dvouměsíční prázdniny. Za prvé bych jí záviděla a za 2. se mi lépe čtou knihy o daném období v to dané období. Neříkám, že veškeré knížky které tu zmíním budou o zimě, ale jedna určitě ano.

Dám vám sem pár typů na knížky, které stojí za to si přečíst.
Pokud i ty máš nějaké knížky o které se chceš podělit tak ji napiš do komentářů :).

Sněží, sněží...

 
Anoo, tato knížka tu nesmí chybět. Další velkolepé dílo od Johna Greena ve spolupráci Lauren Myracle a Maureen Johnson
nesmí chybět. Už podle názvu můžete hádat o čem asi bude.

Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla! Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé...



Najděte si svého Marťana

  

Knížka " Najděte si svého Marťana" je trošku odbornější knihou, není to něco u čeho by jste hltaly slovo od slova, ale i přesto má tato kniha zajímavý a úžasný nádech. Je napsaná tak, aby ji porozuměl opravdu každý, kdo si ji chce přečíst.Píše, co se děje v každé hemisféře mozku a pod. Takže se dozvíte nějaké nové věci + kniha je dělaná tak, aby se člověk nad sebou i zamyslel, uvědomil si jaké má vztahy a jak vést spokojený život.


Eleanor & Park


Tohle je naprosto dokonalá kniha! Jistě, že ne každému se bude líbit, ale co se týče knih, jsem hodně vybíravá a tohle byl úžasně podrobně napsaný román. Autorka Rainbow Rowellová( Ano duha :-D) zachycuje veškeré detaily, které se dějí ve světě Eleanor i Parka.
Ve zkrácenosti,...Na začátku knihy  se Park poznás Eleanor, ten ji však zavrhne už kvůli tomu jak vypadá, ošklivá, silnější a s velkými prsy. On je oproti ní, jak drobek. Postupně se, ale v knize poznávají a a jejich vztah vrcholí.
Poznatek: Konec mě tedy dostal, dva dny jsem z toho nemohla spát a to jsem si pořád dokola říkala " Je to jen kniha sakra.."




Žádné komentáře:

Okomentovat